Ga naar de inhoud

Presentaties

Bijdragen landelijke ontwikkelingen door middel van presentaties

We hebben naast het zelf bieden van een thuis aan kinderen en jongeren een tweede doel: zoveel mogelijk mensen laten weten dat er in Nederland veel kinderen zijn die behoefte hebben aan een veilige en warme plek. Wij hebben afgelopen jaren de cijfers van de wachtlijsten en aanmeldingen van kinderen bij jeugdzorg fors zien stijgen, van 2000 kinderen in 1995 tot 24.000 kinderen in het jaar 2010.

We geven daarom regelmatig presentaties op scholen, bij verenigingen en clubs en voor teams in het bedrijfsleven die bijvoorbeeld een project zoeken om een dag te helpen klussen.

Als u interesse heeft in meer informatie over pleegkinderen in Nederland en u wilt een ervaringsverhaal horen, kunt u ons daarvoor graag benaderen via contact. Wij nodigen mensen uit om ons project te bezoeken om te laten zien dat wij op De Essenburg een andere manier hebben gevonden om met de wachtlijsten praktisch iets te doen.
Mensen die overwegen zelf een dergelijk project te starten zijn van harte welkom om ons te bezoeken om ervaringen en wensen uit te wisselen.

Wij zijn partner van de Alliantie Kind in Gezin en willen bijdragen aan het realiseren van méér plekken zoals De Essenburg, waar een kind een beetje thuis kan zijn.