Ga naar de inhoud

Wie zijn wij?

Initiatiefnemers Boerderij “De Essenburg”

Boerderij “De Essenburg” is een particulier initiatief van Jessica van der Velden en Ivonne Schellingerhout – Bes.

Wij zijn twee vriendinnen en collega’s die met elkaar, onze partners en de families het “roer hebben omgegooid”. Naast onze dagelijkse werkzaamheden als manager en adviseur in een ziekenhuis hebben wij ruimte in hart en huis en gaan wij graag een uitdaging aan.

Ruud Schellingerhout heeft onze droom enorm gesteund en geholpen het project te realiseren. De kinderen zijn dol op hun pleegvader. Na de verbouwing heeft Ruud zijn andere grote passie meer inhoud gegeven, hij is met hart en ziel verknocht aan zee en oceaan waar hij als schipper regelmatig een grote oversteek maakt.

Samen met de andere “Essenburgers” vormen wij een kleine woongroep en genieten wij veel van de dieren, de ruimte en de rust en van het feit dat kinderen, jongeren en andere gasten het hier erg naar hun zin hebben, zich welkom en veilig voelen.

Wij houden ervan met z’n allen gezellig aan tafel te zitten met een lekkere maaltijd en ondertussen verhalen uit te wisselen of om samen te klussen in en rondom de boerderij.
Niet bang om hard te werken hebben wij met de steun van partners, familie, vrienden en met de hulp van heel veel vrijwilligers onze jeugd- en pleeg-zorgboerderij in de huidige vorm neergezet.