Ga naar de inhoud

Voor welke kinderen staan onze deuren open?

kinderen in keuken

De Essenburg biedt in eerste instantie plaats aan pleegkinderen. Via pleegzorg kan een kind bij ons terecht voor:

  • Weekendopvang en/of vakantieopvang
  • Crisisopvang, op kort termijn voor een korte periode.
  • De opvang-variant. Dit is een periode tot 6 maanden
  • De opvoed-variant. Dit werd voorheen perspectief biedende opvang genoemd. het betreft periodes langer dan 6 maanden, dus gaat over wonen en opvoeden.

Een plaatsing van een pleegkind verloopt altijd in overleg en alleen via onze pleegzorgwerker van Parlan. Aanvragen voor een pleegzorgplaatsing kunnen doorgegeven worden aan het kantoor van Parlan in Hoorn, telefoonnummer 0229-759000. Afhankelijk van de gezinssamenstelling hebben wij plaats voor maximaal 8 pleegkinderen tegelijkertijd.

Daarnaast hebben wij ook plaats voor een beperkt aantal kinderen (maximaal 4 kinderen) met  een persoons gebonden budget (PGB) voor weekend of vakantieopvang. In een enkel geval bieden wij ook de opvoed variant aan kinderen met een PGB of woont een kind voor een periode bij ons in verband met een observatie verzoek van een behandelaar. Voor deze aanvragen verzorgen wij de matching en plaatsing zelf. Dit noemen wij een particuliere aanvraag. Hier is altijd een behandelaar bij betrokken. De procedure kunt u vinden op de pagina “procedure bij particuliere opvang”.

Het gezin veranderd dus af en toe van samenstelling. Rust en stabiliteit staan bij ons hoog in het vaandel, bijplaatsen kan alleen dan als de rest van de kinderen de wijziging aan kan. Gemiddeld zijn er maximaal 8 tot 9 kinderen tegelijk op De Essenburg. De planning wordt zo georganiseerd dat de groep die aanwezig is niet te groot wordt.