Ga naar de inhoud

Film Alliantie Kind in Gezin over De Essenburg

  • door

Lieve vrienden, familie, bekenden, alle betrokken mensen die ons steunen!

Bijzonder nieuws dit keer. Via de bijgevoegde link kunnen jullie het filmpje bekijken dat vandaag “in première” is gegaan tijdens een grote bijeenkomst in jeugddorp De Glind voor alle Alliantie Kind In Gezin – partners. De zaal werd er stil van, en wij ook, want wij zagen het resultaat zelf ook voor het eerst.

FILM  2012  PREMIERE

 

Voor ons is dit filmpje de opvolger van de korte film die in 2007 is gemaakt voor Stichting Kinderpostzegels, een groot en heel bekend fonds dat inmiddels één van de belangrijkste Alliantie partners is. Rick was toen ambassadeur voor de kinderpostzegels, destijds 10 jaar oud, in beeld gebracht met zijn broertje Frank van 5 jaar oud. In de film die vandaag werd gepresenteerd is Rick inmiddels bijna 16 jaar en zijn broertje Frank is nu “de hoofdrolspeler” en inmiddels 10 jaar.

FILM 2007  http://www.youtube.com/watch?v=X2o2RuL6r_w

De nieuwe film zal gebruikt worden om bij te dragen aan de doelstelling van de Alliantie: méér plekken realiseren voor 10.000 van de 23.000 kinderen en jongeren die op dit moment in instellingen wachten op een dergelijk thuis. Wij dragen daar graag aan bij waar we kunnen. Er is veel voor nodig om dat voor elkaar te krijgen. Allereerst mensen die een dergelijk initiatief willen en kunnen uitvoeren, en dan geld om het te realiseren. We hebben vandaag diverse gesprekken gevoerd, denken mee over planvorming om 100 pleegzorgboerderijen extra te realiseren waar ons dat nog lukt in een best vol programma. Daarnaast ontstaan er momenteel gelukkig steeds meer gezinshuizen. Dit is hetzelfde als een pleegzorgboerderij maar dan in een gewoon huis – setting.

Er komt beweging in de jeugdzorg!

Dit nieuws wilden wij graag met jullie delen.

Warme groet namens alle Essenburgers,

Jessica en Ivonne

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *